Njut av naturen ordna en utflykt

Att vara ute i naturen är gott för både kropp och själ, vare sig det gäller en vandringstur eller bara en picknick. Eller varför inte kombinera de två? Du får frisk luft, motion och dessutom lite god mat.

Förbered med bra utrustning

Visst ser det romantiskt ut med en fin picknickkorg med en blommig filt vikt ovanpå, men det finns mer praktiska lösningar. Börja med en kylväska till exempel och samla sedan ihop allt annat. Portabla tallrikar och bestick är bra att ha, kanske också en termos.

Numera behöver du inte tänka plast utan de flesta picknicktillbehör finns att få i återvinningsbara material. Ta en titt på nätet för att få lite inspiration. När du använder återvinningsbara prylar så gör du både dig själv och planeten en tjänst.

Gör upp en lista på maten du vill ta med. På så sätt blir det enklare att tänka på vilken utrustning du behöver. Är det bara mackor går det ju bra med bara händerna. Däremot kan du behöva lite mer saker om du vill ta med sallader och olika såser till exempel. Glöm för all del inte att det även finns kylväskor speciellt designade för din bag in box också.